Stern og vindskeder

En stern er et udtryk for den afslutning som sidder i facaderne bag tagrenden og afslutter spær enderne. Sternen afslutter tagkonstruktionen og beskytter mod vind, nedbør og slitage.

I modsætning til sternen er vindskederne placeret i gavlene og afslutter taget så de flugter med tagets hældning.

De mest anvendte materialer til stern og vindskeder er træ og fibercement (eternit) men zink anvendes også. Zink og fibercement kræver mindre vedligeholdelse, da de materialer er uorganiske og tåler vejrliget.

Fibercement fås i mange farver og kan også fås med struktur så det på afstand ligner rigtigt træ. Derved bevares det naturlige udseende. Fibercement kan også fås helt glat og kan være både indfarvet og overfladebehandlet.

Stern og vindskeder kan også beklædes med zinkplader hvilket giver en lang holdbarhed. Med tiden vil zinken patinere og fremstå mere mat i udtrykket end den gør i starten hvor den er blank.

Zink fås også som forpatineret og er mere mørk i udtrykket fra starten af.

Ofte laves samlingerne i zinken med blændfalse som sikre at materialet kan arbejde med skiftende temperaturer.

Kontakt os på telefon 75 83 33 55 eller send en e-mail til Info@ovejensenas.dk, vi har ekspertise og erfaring.

Sådan kontakter du os

Du kan ringe til os på nummeret 75 83 33 55, hvis du gerne vil have et uforpligtende tilbud på efterisolering eller høre mere om vores procedure eller praksis. Vi holder til i Vejle, men vi er selvfølgelig villige til at køre ud.