Skattefradrag for håndværker

Skal du have foretaget forbedringer i boligen, så kan du med fordel gøre brug af håndværkerfradraget. Håndværkerfradraget er et skattefradrag, der gælder for udgifter til håndværkerarbejde. Det kunne fx være tiltag, der bidrager til energibesparelser og klimasikring. Vær opmærksom på, at det udelukkende er udgifter til arbejdsløn, der er fradragsberettiget og ikke udgifter til materialer. Håndværkerfradrag er på 12.900 kr i 2022. 

Betingelser for håndværkerfradrag

For at kunne få glæde af håndværkerfradraget skal du opfylde en række forudsætninger. Skattefradraget gælder for de voksne over 18 år i husstanden, der er skattepligtige i Danmark. Ægtefæller og samlever er i udgangspunktet de eneste, der kan dele fradraget, men hjemmeboende børn over 18 år kan også gøre brug af fradraget såfremt, de er skattepligtige i Danmark og selv betaler for arbejdet. Fradraget gælder kun for istandsættelse og vedligeholdelse af eksisterende bolig og kan ikke benyttes ved nybyggeri.

Det er vigtigt, at du betaler elektronisk for arbejdet, da det ikke er muligt at få fradrag for en regning betalt i kontanter. Derudover kan du ikke modtage håndværkerfradrag for et arbejde eller en forbedring, der allerede på anden vis modtager tilskud fra det offentlige.

OBS: Håndværkerfradraget er udfaset 1. april 2022.

Indhent et gratis tilbud

Vil du høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, så kontakt os i dag på telefon 75 83 33 55. Vi tager gerne en snak med dig om dit tagprojekt og giver dig et uforpligtende tilbud.

Vi holder til i Vejle og hjælper især kunder i Vejle, Fredericia og Kolding, og så er vi desuden medlem af Byg Garanti. Det giver dig garanti for et veludført arbejde.

FAQ spørgsmål

  • image/svg+xmlimage/svg+xml
    Hvor meget kan man få i tilskud til nye vinduer?

    I 2021 kan du få op til 25.000 kr pr. voksen i husstanden i fradrag, når du skal have nye vinduer. Vær opmærksom på, at det kun er arbejdslønnen og ikke materialerne, der er fradragsberettiget. Håndværkerfradraget udfases den 31.marts 2022.