Energioptimering
Hvorfor efterisolere?
Hvornår skal der efterisoleres?
- Du udskifter tagdækningen, spær og loftsbeklædning (uanset rentabilitet).
- Du ændrer selve tagkonstruktionen, fx ændrer det fra fladt til rejst tag.
- Du udskifter tagdækning, tagsten og tagplader fra ét materiale til et andet eller får lagt nyt ovenpå. Med efterisolering skal tagets isolering så vidt muligt føres op til nutidig standard.
Isoleringsmaterialer
På markedet findes der adskillige typer af isoleringsmaterialer. De kan kort fortalt opdeles i tre hovedgrupper:
- Mineralske f.eks. mineraluld: stenuld og glasuld. Samt celleglas
- Plastbaserede
- Biobaserede f.eks. papirisolering og træfiberisolering
Isoleringsmaterialer findes i forskellige udformninger som:
- Isoleringsmåtter
- Batts
- Plader
- Ruller
- Granulat løsfyld til indblæsning
Valget af isoleringsmateriale og form afhænger af, hvor isoleringen skal sidde. I hulrum og snævre områder er granulat til indblæsning måske at foretrække, mens bats og ruller kan give mening ved større flader.
Nogle materialer sætter sig mere end andre. Det gælder f.eks. papirisolering, derfor er det godt at indblæse et tykkere lag end det påkrævede.
Alle isoleringsmaterialer er brandhæmmende og lyddæmpende, men ikke alle i samme grad. Valget afhænger af placering, inddækning og ønskede egenskaber. Materialerne har også forskelligt klimaaftryk.
Tag endelig kontakt til Byggefirmaet Ove Jensen, Vejle, hvis du har brug for råd og vejledning eller et tilbud på dit projekt.
Sådan kontakter du os
FAQ spørgsmål
-
Hvor meget isolering i gulv?
Renoverer du dit gulv, så skal der ifølge Bygningsreglementet benyttes minimum 300 mm isolering. Det samme gør sig gældende, hvis du bor i et ældre hus og får etableret gulvvarme. En gulvisolering har mange fordele. Den giver et mere behageligt indeklima og bidrager derudover til at minimere varmeregning. Vi er eksperter inden for isolering af huse og er klar til at hjælpe dig godt på vej med dit projekt.
-
Hvor meget isolering i loft?
Loftet skal i dag isoleres med minimum 300 mm isolering. For lavenergihuse er det 400 mm isolering på loftet. Opfylder dit hus ikke disse standarder, så er netop en loftisolering et oplagt sted at sætte ind for at opnå besparelser på varmeregningen.
-
Hvor meget isolering i væg?
Hvor meget isolering der skal i væggen afhænger af, om du isolerer indervæg, ydervæg eller hulmur. Hulmursisolering er i de fleste tilfælde den lang bedste og billigste mulighed. Der bør som minimum være 75 til 80 mm hulmursisolering.
-
Hvad er isolering?
Isolering af en teknik, der hjælper dit hus med at holde på varmen. Af samme grund er der også direkte sammenhæng mellem husets isolering og din varmeregning. Nye huse skal løbe op til mere skrappe isoleringskrav, men særligt ved gamle huse kan der være meget at hente med en efterisolering. Vi har igennem mere end 30 år hjulpet mange tilfredse kunder med efterisolering af gulv, loft og vægge. Kontakt os og få hjælp til at komme i gang.
-
Hvor meget isolering på loftet?
På loftet skal der i dag være minimum 300 mm isolering. Ved lavenergihuse skal der være 400 mm. Opfylder dit hus ikke disse standarder, så er netop isolering på loftet et oplagt sted at sætte ind for at opnå besparelser på varmeregningen.
-
Hvilken isolering er bedst til loft?
Loftet kan både efterisoleres ovenfra og nedefra, og der findes mange forskellige produkter til formålet. Det kunne være Rockwool A-Batts samt papiruld, glasuld eller stenuld som granulat til indblæsning. Den bedste metode vil variere fra case til case. Du er altid velkommen til at kontakte os og få en uforpligtende snak om mulighederne.
-
Hvad koster isolering af loft?
Prisen på isolering af loft afhænger af, hvilket materiale og hvilken metode, du gør brug af. Vælger du granulat til indblæsning, vil prisen typisk ligge på omkring 100 kr. pr. m2 alt inkl. for 200 mm isolering.
-
Hvor meget isolering i tag?
Prisen på isolering af tag afhænger af metoden og materialet. Indblæsning af granulat vil i mange tilfælde være en billig og effektiv løsning. 200 mm isolering i papiruld, glasuld eller stenuld koster typisk omkring 100 kr. pr. kvadratmeter.
-
Hvor meget isolering i gulv med gulvvarme?
Skal du have renoveret dit gulv og få indlagt gulvvarme, så skal du følge reglerne for ombygning og udskiftning i Bygningsreglementet. De berørte gulve skal således have minimum 300 mm isolering. Prisen varierer fra opgave til opgave og ligger i udgangspunktet mellem 1.300 og 1.700 kr. pr. m2. Skal der i forbindelse med arbejdet også etableres et helt nyt terrændæk under boligen, vil prisen ligge noget højere.
-
Hvad er PIR isolering?
PIR er isoleringsskum på basis af polyurethan, urethan eller polyisocyanurat. PIR er et yderst effektivt isoleringsmateriale med en lambda-værdi på op til 0,022 w/mK og udmærker sig derudover ved en meget høj brandsikkerhed.