Skab forandringer der fryder både inde og ude
Er pladsen er blevet for trang, kan en ombygning eller tilbygning være en god løsning. Men før du kaster dig ud i det, er der nogle ting det er vigtigt at overveje.
Hvad er behovet
Det første er naturligt nok, hvad er dit eller jeres behov nu og i årene fremover? Er det de store børn, der ønsker at have en lidt mere selvstændig del af hjemmet eller trænger forældrene til en roligere plet i huset. Er ønsket en lidt afsondret fjernsynsstue i tilknytning til køkken-alrummet. Eller står du i en situation, hvor det er nødvendigt, at dit hus bliver mere tilgængeligt for en person i kørestol?
Mulighederne er mange, men hvad årsagen end måtte være, så er en tilbygning mere end bare nogle ekstra kvadratmeter.
SAMMENHÆNG OG PLACERING
Kort sagt: placeringen har kort sagt betydning for brugen af både en ny eller ombyggede del og de tilstødende rum i huset.
Resultatet skal helst forøge husets samlede værdi først og fremmest for sine beboere, men også ved eventuelt salg.
UDSEENDE – EN NY HELHED AF NYT OG EKSISTERENDE BYGGERI
Hvordan skal tilbygningen eller ombygningen se ud? Og hvordan bliver den i tråd med det eksisterende byggeri, så det bliver en god helhed?
Tilbygning og det eksisterende byggeri skal skabe en ny helhed. Det kan gøres på flere måder.
Du kan vælge materialer og byggestil der matcher det eksisterende hus. Derved kommer den nye tilbygning eller ombygning til at ligne det oprindelige byggeri. Den nye helhed bliver en udvidet form af den eksisterende.
Eller du kan vælge materialer, farver og stilarter fra det oprindelige hus og anvende dem på en ny måde. Det kan være zinkindfattede ruder på det oprindelige hus føres videre i zinktag på tilbygningen eller brændte mursten på det oprindelige hus anvendes på ny skorsten på tilbygning i træ. Denne måde kan skabe spændende kontraster. Hvor den nye tilbygning er anderledes og sammenhængen skabes ved at lade nogle materialer fra den oprindelige bygning gå igen i den nye. Det kan skabe sammenhæng og dynamik gennem ligheder og forskelle. Men det kan også ende med et rodet helhedsindtryk. Derfor kan det være en god ide at søge råd og vejledning.
Hos Byggefirmaet Ove Jensen A/S er vi med over 30 års erfaring en kompetent sparringspartner, når det gælder om at skabe ny helhed gennem ombygning eller tilbygning. Vi er klar til at rådgive og vejlede dig, så ombygningen eller tilbygningen opfylder dine ønsker, og samtidig bliver en del af dit hjem.
REGLER, LOVE OG PLANER
Inden du begynder, skal du have en byggetilladelse. Det er en vigtigt at kende lokalplanen for dit område, bebyggelsesprocenten på din grund, samt byggeloven og byggereglementet.
Der er mange ting at sætte sig ind i. Men du er velkommen til at henvende dig, for vi er din kompetente sparringspartner også når det gælder regler og love.
Men her er nogle enkelte tommelfingerregler:
Som hovedregel skal du søge byggetilladelse til byggeri, der er større en 50 m2 og skal opvarmes (tilbygning til rækkehus 20m2)
Husk Lokalplanen, her står der, hvor og hvor meget du må bygge på din grund. Samt hvor tæt og hvor højt der må bygges i forhold til naboskel.
Bebyggelsesprocenten afhænger af, hvor du bor og bestemmer, hvor stor din tilbygning må være. Mange steder er bebyggelsesprocenten 30% men i f.eks. sommerhusområder er den langt mindre.
Der er minimumskrav til isolering og indstrømning af dagslys.
Hvornår og hvor meget må du larme, der hvor du bor? Det kan du læse på din kommunens hjemmeside, men det er altid en god ide også at tale med naboerne om det. Også for din egen skyld, så er det altid en god ide, at du har overblik over økonomien i dit projekt før du begynder.
Få et uforpligtende tilbud på tilbygning i vejle
Du er altid velkommen til at kontakte os for at få vejledning til din ombygning eller tilbygning. Vi har et stort team af erfarne, faglærte håndværkere, som løser alle slags opgaver i især Vejle, Fredericia og Kolding. Udover tilbygning og ombygning hjælper vi også med bl.a. isolering, udskiftning af døre og vinduer, og lægning af nyt tag.
Du kan kontakte os på telefon 75 83 33 55 eller email Info@ovejensenas.dk, for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Vi giver gerne et uforpligtende tilbud.
FAQ spørgsmål
-
Hvad koster en tilbygning?
En om- eller tilbygning koster typisk mellem 15.000 og 20.000 kr. pr. kvadratmeter inkl. moms for almindelige boligrum. Skal der etableres badeværelse eller køkken, vil prisen ligge noget højere. En tilbygning er en god måde at skabe ekstra kvadratmeter i boligen på. Vi har mangeårig erfaring i til- og ombygninger og kan agere som kompetent sparringspartner.
-
Hvad koster en tilbygning på 30 kvm?
En tilbygning på 30 m2 koster typisk mellem 450.000 og 600.000 kr. Prisen er vejledende og gælder for almindelig boligrum. Skal der være i bad eller køkken i tilbygningen, vil prisen typisk være noget højere.
-
Hvad koster en tilbygning i træ?
En tilbygning i træ koster normalt mellem 15.000 og 20.000 kr. pr. kvadratmeter inkl. moms. Skal der etableres bad eller køkken i tilbygningen, vil prisen være noget højere. En tilbygning i træ kan være et godt alternativ til en tilbygning i sten. Men det er vigtigt, at tilbygningen passer til husets eksisterende udtryk. Vi har 30 års erfaring i om- og tilbygninger i Vejle og omegn og er klar til at hjælpe dig hele vejen fra idefasen og hen til det færdige produkt.
-
Hvad koster en tilbygning til sommerhus?
En tilbygning til sommerhuset koster typisk mellem 15.000 og 20.000 kr. pr. kvadratmeter inkl. moms. Prisen er for almindelige boligrum, og skal der etableres bad eller toilet, vil prisen således ligge noget højere.
-
Hvad koster en tilbygning på 40 kvm?
En tilbygning på 30 m2 koster typisk mellem 600.000 og 800.000 kr. Skal der være i bad eller køkken i tilbygningen, vil prisen normalt være noget højere. Du er altid velkommen til at kontakte os med en konkret forespørgsel eller vedrørende et uforpligtende tilbud en tilbygning til din bolig. Vi ser frem til at hjælpe dig videre med projektet.
-
Hvor meget koster en tilbygning?
En tilbygning koster typisk mellem 15.000 og 20.000 kr. pr. kvadratmeter inkl. moms for almindelige boligrum. Skal der etableres badeværelse eller køkken, vil prisen ligge noget højere.
-
Hvor tæt på skel må man bygge tilbygning?
Overvejer du at etablere en tilbygning, så må du i udgangspunktet ikke bygge tættere end 2,5 meter på skel. Overholder du reglen om de 2,5 meter så gælder samme bygningsregler og højdegrænseplan som ved enfamiliehuse.